Extra functies

Extra functies 

Gebruik de NHG-Richtlijnen nu ook offline 

Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om alle NHG-Standaarden en NHG-behandelrichtlijnen offline te raadplegen, andere richtlijnen volgen op een later moment. De offline functie werkt zowel in uw browser als in een nieuw ontwikkelde webapp. 

Wat is een webapp? 

Webapps zijn apps die gebruik maken van je webbrowser. Met behulp van een speciale snelkoppeling op het bureaublad van een computer of het thuisscherm van een mobiel apparaat, kun je een webapp direct openen. Dit gebeurt niet in je browser, maar in een apart scherm. De adres- en menubalken die je normaal gesproken ziet in je browser, zijn hier niet aanwezig. Een webapp heeft daardoor het uiterlijk van een 'gewone' app. 

Een webapp is echter meer dan alleen een cosmetisch schilletje, het maakt gebruikt van geavanceerde functies als offline gebruik en de mogelijkheid om berichten te sturen naar de gebruiker. Dit maakt dat de webapp er niet alleen uitziet als een gewone app, maar ook zo functioneert. 

Browserondersteuning 

De offline functie is in de meeste, moderne browsers te gebruiken. De webapp wordt door steeds meer browsers ondersteund, op dit moment adviseren we voor de beste ervaring: 

Desktop, laptop 

  • Windows in combinatie met Chrome (39+) of Microsoft Edge (79+) (instructie

  • macOS met Chrome (39+) 

Mobiel en tablet 

  • Android in combinatie met Chrome (85+) (instructie

  • iOS en iPadOS met Safari (11.3+) (instructie

iOS-gebruikers opgelet! 

  • Als in het rechterblokje hierboven staat: 'We kunnen niet detecteren of installatie van de webapp wordt ondersteund door uw browser...', dan betekent dat meestal dat de browser het niet ondersteunt. 
    Echter, in het geval van iOS wordt het wel ondersteund, maar laat de browser het ons niet detecteren. 

  • Als je de NHG-Richtlijnen in Safari hebt gedownload voor offline gebruik en je wilt deze functie ook gebruiken in de webapp, download de NHG-Richtlijnen dan opnieuw in de webapp. Op Windows en Android is die extra stap niet nodig: download je ze in de browser, dan zijn ze ook offline beschikbaar in de webapp.